dilluns, 26 de gener del 2009

Plaça Ovidi Montllor



Ahir tornant de la capital del reino vaig veure que a la contraportada del Punt hi sortia la placa de la plaça Ovidi Montllor que els Maulets van enganxar per rebatejar el que es coneixia com a plaça Constitució. L'autor de la contraportada aprofita que la placa encara hi és ben visible per defensar la proposta, que la CUP i Maulets ja fa temps que demanen, de canvi del nom oficial d'aquesta plaça, doncs per molt que fa un temps molts gironins podien veure la constitució com un avanç, actualment la majoria la veu com un fre en les ambicions dels Països Catalans.

Potser ens hem de plantejar si convé començar a fer una campanya més ferma per aconseguir el canvi de nom i intentar que l'acció simbòlica de canviar la placa de la plaça cada 6 de desembre hagi sigut l'avantsala d'una campanya més llarga, cal que durant tot l'any la placa hi sigui visible. La figura de l'Ovidi Montllor ha de ser ben present en totes les generacions i dedicar-li una plaça tant cèntrica és el mínim que podem fer, com mínim una bona campanya servirà perquè apropar el cantautor d'Alcoi a molta gent.

dimecres, 14 de gener del 2009

Aprofitem el moment, comencem a bastir l'alternativa!

Després d'unes llargues vacances nadalenques l'Assemblea Nacional de la CUP em m'empeny a mostrar-vos algunes pinzellades més de que penso.

Diumenge passat vam tenir, per fi, el debat estratègic sobre la CUP. No explicaré el que va passar perquè crec que tothom ja ho sap prou bé, el que m'agradaria és explicar la meva opinió sobre quines són les conclusions que cal extreure i quins passos calen seguir.

Pel que vaig poder copsar, la totalitat de l'Assemblea sap perfectament que la feina més important que té la CUP, ara per ara, és el treball municipal: crea xarxes locals, treballar colze a colze amb els veïns i les associacions, continuar explicant el nostre projecte i que tothom sàpiga que no som un partit més, sinó que apostem per un canvi a la societat i que creiem que per fer-lo possible cal que tothom i participi. D'altra banda, també van ser majoritàries les opinions negatives o reticents a presentar-se a les properes eleccions de la CAC i les de crear una organització realment nacional. És en l'últim punt en el que em vull centrar.

És evident que per crear una organització nacional cal que es tingui presència al llarg del territori, però també és clar que per tenir-hi presència cal una voluntat clara de l'Esquerra Independentista en aquest sentit, doncs actualment l'EI ja té presència en gairebé tot el territori. També crec que el reforçament de l'estructura nacional ajudarà, sens dubte, a que això sigui així.

D'altra banda, crec que l'estructura nacional ens ha de servir per què s'impulsin un seguit de taules temàtiques sobre quin és el model de societat que volem. M'explico: crec que actualment la societat civil ha estat capaç de muntar moltíssimes plataformes locals o molt especifiques sobretot per oposar-se a les diferents polítiques que ens han anat imposant, però fa falta que tot això s'utilitzi per construir, per començar a pensar quina és la societat que volem, ja que de moment el que tenim clar és quina NO volem. És per això, que crec que la CUP ha de saber impulsar taules on hi participin sobretot especialistes i treballadors de cada tema sobre com s'han d'aplicar les diferents teories revolucionàries a casa nostra.

Crec que cal començar-nos a plantejar com es pot aplicar l'educació popular a casa nostra, és indispensable que comencem a crear una xarxa alternativa si volem transformar la societat. Cal que ens plantegem quin és el model energètic que defensem, quines solucions hi veiem i quins són els passos que em de seguir per aconseguir-los. Cal que comencem a pensar en quin tipus de serveis socials volem, com criem que han de funcionar, en quines necessitats han d'incidir, qui les ha de gestionar. Penso que aquesta iniciativa a de sortir de l'Esquerra Independentista i la CUP, crec que és el millor agent per impulsar-lo. És evident que en aquestes taules no només hi ha de participar els militants de l'EI sinó que s'ha d'obrir al màxim de gent que li interessi la matèria i que sigui de l'”esquerra transformadora” (entengueu això com vulgueu).

Crec que tot i que és evident que cal reforçar-nos i créixer com a CUP, cal que tinguem present que lluitem per construir quelcom i que, se'ns dubte, això permetrà esdevenir un referent per molta gent que tot i veure'ns d'una manera simpàtica, té certs dubtes de la capacitat de construir que tenim, que n'estic convençut, és molt més gran que la de qualsevol partit.